Gebruikers van de mobiele telefoons van Huawei Technologies Co. kunnen vanaf vrijdag voor de eerste keer Bitcoin-wallets op hun apparaten downloaden.

Huawei, de op twee na grootste handsetfabrikant ter wereld, publiceert de Bitcoin-portemonnee van BTC.com in zijn “AppGallery”, volgens een e-mail-verklaring van het bedrijf. De BTC.com-portemonnee wordt de eerste cryptocurrency-app aangeboden door Shenzhen Huawei. De AppGallery wordt vooraf geïnstalleerd op alle nieuwe Huawei en Honor-telefoons en zal in de komende maanden worden uitgerold naar oudere apparaten.

“De Bitcoin-portefeuilleapp van BTC werd beoordeeld door AppGallery en werd goedgekeurd voor officiële vrijgave in meerdere landen en regio’s, met uitzondering van China,” zei een woordvoerder van Huawei in een verklaring.

BTC.com, dat ook de grootste Bitcoin-mijnpool ter wereld beheert, is eigendom van de “Bitmain Technologies mining-hardware” producent. Huawei overweegt de ontwikkeling van een mobiele telefoon gericht op blockchain-gebaseerde applicaties, meldde “Bloomberg News” in maart.

Share.