Hoe kan ik Ethereum minen?

Nu je weet hoe Ethereum mining werkt, wil je misschien wel weten hoe je zelf mee kunt doen aan deze race voor Ether.

Kort samengevat, mining is de lijm die Ethereum’s “gedecentraliseerde app store” bijeenhoudt door te garanderen dat het tot overeenstemming komt met elke verandering aan eender welke van de applicaties (dapps) die op het netwerk functioneren.

Neem nu de online document app in ons artikel “Wat is Ethereum?”. Het netwerk zou niet tot een consensus komen over de staat van een document (zeg maar, als een notitie toegevoegd wordt of verwijderd) zonder de rekenkracht om deze verandering te verwerken.

Miners zetten hun computers in om cryptografische puzzels op te lossen in een poging om Ether te winnen, en ze moeten hiervoor over een enorm aantal rekenkundige toepassingen gaan tot een toegang geeft tot de prijs.

Een van de meest interessante dingen over publieke blockchains is dat, in theorie althans, iedereen zijn computer kan opstellen om zich op deze cryptografische puzzels te focussen en zo een prijs te winnen.

Het probleem is dat mining op een enorme publieke blockchain meer en meer energie vereist naargelang de tijd verstrijkt, waardoor mensen moeten investeren in krachtige hardware.

Tegenwoordig hebben minder krachtige hardware sets weinig kans om te winnen, maar het is nog steeds een leuk tijdverdrijf voor hobby-miners en liefhebbers.

Mining hardware kiezen

Voor je van start wil gaan, heb je speciale computer hardware nodig die voltijds toegewijd is aan mining.

Er zijn twee types hardware voor mining: CPU’s en GPU’s. GPU’s kunnen een hogere hashrate produceren, wat betekent dat ze sneller antwoorden op puzzels kunnen vinden. Op moment van schrijven zijn GPU’s de enige optie om Ether te minen.

Het kiezen van een GPU is een complexe taak en u kunt veel advies inwinnen over welke het meest winstgevend zijn op basis van de prestaties van de hash-snelheid, het stroomverbruik en de initiële kosten van de grafische kaart.

Waarschijnlijk wil je een “mining-rig” opzetten, een machine die uit meerdere GPU’s kan bestaan ​​en een week kan duren om te bouwen.

“Mining profitability calculators” tonen de waarschijnlijke hoeveelheid ether die u kunt verdienen met een bepaalde hash-snelheid, en of die ether voldoende is om, wanneer ingesteld tegen setup- en elektriciteitskosten, winst te maken.

In tegenstelling tot bitcoin zijn krachtige en snelle etherische ASIC’s momenteel niet beschikbaar.

De software installeren

Na het selecteren van jouw mining-hardware, is de volgende stap het installeren van de mining-software. Allereerst moeten miners een “client” installeren om verbinding te maken met het netwerk.

Programmeurs die bekend zijn met de command-line kunnen “geth” installeren, waarbij een Ethereum-node wordt uitgevoerd die is geschreven in de scripttaal ‘Go’ of een willekeurig aantal clients.

Download “Geth” hier, gebruik de aanwijzingen voor uw specifieke besturingssysteem (Windows, Mac OS of Linux), pak het uit en voer het uit.

Eenmaal geïnstalleerd, kan uw node ‘praten’ met andere nodes en deze verbinden met het Ethereum-netwerk. Naast Ether mining biedt het een interface voor het aanmaken van uw eigen slimme contracten en het verzenden van transacties via de command-line.

Testen

Het is ook mogelijk om ‘test’ ether in uw eigen privé-netwerk te ontginnen om te experimenteren met slimme contracten of gedecentraliseerde applicaties (activiteiten waarvoor tokens nodig zijn).

Mining op een testnetwerk vereist geen fancy hardware, alleen een thuiscomputer met “geth” of een andere client geïnstalleerd. Maar het minen van nep-ether is natuurlijk niet erg lucratief.

U kunt hier meer lezen over het opzetten van een test-netwerk en hier hoe u kunt beginnen met minen.

Installeer Ethminer

Als u geïnteresseerd bent in het minen van ‘echte’ ether, moet u mining-software installeren.

Nu u een client hebt gedownload en uw node deel uitmaakt van het netwerk, kunt u “Ethminer” downloaden.

Zoek hier de download voor uw juiste versie van Windows of GPU mining-instructies voor andere besturingssystemen.

Eenmaal geïnstalleerd, zal uw node officieel een rol spelen bij het beveiligen van het Ethereum netwerk. Voor meer gedetailleerde instructies over een van bovenstaande zaken, bezoek de officiële Ethereum website.

Aansluiten bij een mining-pool

Als miner is het onwaarschijnlijk dat je zelf ether kunt minen.

Dat is de reden waarom miners hun rekenkracht samenbrengen in ‘mining-pools’, om hun kansen te verbeteren om de cryptografische puzzels op te lossen en ether te verdienen. Vervolgens verdelen ze de winst evenredig aan de hand van de rekenkracht die elke mijnwerker heeft bijgedragen.

Er zijn veel factoren betrokken bij het meedoen aan een mining-pool. Een pool is mogelijk niet altijd dicht in de buurt en de rekenkracht van elke pool verandert voortdurend, dus er zijn een aantal factoren die bepalen welke alliantie je wilt maken.

Een punt om in gedachten te houden is dat mining-pools verschillende uitbetalingsstructuren hebben.

Mining-pools hebben een soort van aanmeldingsproces op een website, zodat miners verbinding kunnen maken met de pool en kunnen beginnen met minen.

Houd er echter rekening mee dat de mining wereld een wervelwind van verandering is.

De hardware die u vandaag koopt, is mogelijk na een jaar verouderd, en sommige mining-pools kunnen wegvallen terwijl anderen tevoorschijn komen, dus is het de moeite waard om bewust te zijn van verschuivingen in de sector.

Share.