Een online Duitse bank gebruikt Bitcoin om op een veilige, snelle en efficiënte manier leningen over de hele wereld over te maken.

De service is opmerkelijk, omdat andere organisaties cryptocurrencies zouden kunnen overnemen van het huidige SWIFT-systeem.

Bitbond, een Duitse online bank die is opgericht door Radoslav Albrecht, heeft Bitcoin, het vlaggenschip van cryptocurrencies, gebruikt om leningen over de hele wereld op een snelle, veilige en kosten-efficiënte manier over te dragen.

Volgens een rapport van Reuters heeft de financiële instelling de cryptocurrency gebruikt om het SWIFT internationale transfersysteem te omzeilen om geld over de hele wereld te verzenden. Albrecht zei tegen de publicatie:

“Traditionele geldtransfers zijn relatief duur vanwege wisselkoerskosten en kunnen enkele dagen duren. Met Bitbond werken betalingen onafhankelijk van waar klanten zijn. Via internet is het heel, heel snel en de kosten laag. “

De leningen van Bitbond werken omdat cliënten slechts een korte tijd Bitcoin vasthouden – naar verluidt seconden of minuten – totdat de cryptocurrency is terug geruild in de fiat-valuta van het land waarnaar de lening is verzonden. Door de kleine wachttijd kunnen ze meestal de volatiliteit van Bitcoin vermijden.

De service van het bedrijf is volgens Albrecht in populariteit toegenomen sinds het in 2013 werd gelanceerd. In 2016 werd het bedrijf een officieel licensed bank in Duitsland, die verschillende investeerders aantrok. De meeste klanten van Bitbond zijn eigenaren van kleine bedrijven en freelancers, wat betekent dat de leningen die het bedrijf hanteert niet meer dan $ 50.000 bedragen.

Hoewel Bitcoin in het verleden als onderpand voor leningen is gebruikt, is het nooit gebruikt om internationaal krediet over te dragen en als alternatief voor het SWIFT-systeem dat de meeste financiële instellingen gebruiken. De service is opmerkelijk, omdat sommige om verschillende redenen zijn afgesloten van het systeem.

Als Bitcoin en andere cryptocurrencies worden gebruikt als een alternatief voor SWIFT, is er geen manier om een organisatie of persoon uit het systeem af te sluiten. Hoewel bedrijven als Bitbond hen service kunnen ontzeggen, kunnen er anderen op de markt zijn die het willen aanbieden.

Iran bijvoorbeeld, werd afgesloten van het SWIFT-systeem nadat de VS zware sancties tegen het land hadden opgelegd. Hoewel het in eerste instantie Bitcoin ging gebruiken, verwierp de overheid al snel de cryptocurrency om te werken aan zijn eigen nationale cryptocurrency, nadat de centrale bank cryptos verbood.

Share.