Crypto-exchange Binance heeft plannen aangekondigd om dit jaar fiat-crypto trading toe te staan ​​via een afzonderlijke exchange, gesitueerd op Malta.

Binance is momenteel de op één na grootste cryptocurrency-exchange met een 24-uurs handelsvolume van ongeveer $ 1,5 miljard aan transacties op het moment van schrijven.

Terwijl Bloomberg vandaag meldde dat Binance “klanten snel in staat zal stellen digitale tokens om te zetten in fiat-valuta’s”, verklaarde een Binance-vertegenwoordiger aan Cointelegraph dat “Binance.com een ​​pure crypto-naar-crypto-uitwisseling is.” Ze bevestigden dat crypto-fiat-handel alleen zal worden aangeboden via een afzonderlijke lokale beurs die het bedrijf op Malta opent. Binance Malta zal hoogstwaarschijnlijk beginnen met fiat trading met een euro-Bitcoin (BTC) -paar, vertelde de vertegenwoordiger aan Cointelegraph.

Binance had eind maart de opening van een kantoor in Malta aangekondigd na ontvangst van een waarschuwingsbrief van de Japanse financiële autoriteiten over haar niet-geregistreerde status.

Vorige week vertelde Binance-CEO Changpeng Zhao aan Cointelegraph in een exclusief interview dat de beurs al een bankrekening op Malta heeft geopend, die de weg opent voor de introductie van fiat-crypto-paren. Tijdens het interview noemde Zhao plannen om in de toekomst fiat-crypto-handel in Uganda en Azië aan te bieden.

Zhao vertelde Bloomberg vandaag dat Binance ook een crypto-uitwisseling zal openen in Jersey op de Kanaaleilanden met een team van 100 man sterk, na ondertekening van een overeenkomst met autoriteiten in Jersey vandaag.

Begin juni had Binance de oprichting aangekondigd van een op cryptocurrency gebaseerd fonds met een waarde van $ 1 miljard, op zoek naar 20 partners met ten minste $ 100 miljoen aan beheerd vermogen.

Share.