De Amerikaanse Rep. Tom Emmer (R-MN) is van plan om drie wetsvoorstellen te introduceren ter ondersteuning van blockchain-technologie en cryptocurrencies, volgens een persbericht gepubliceerd op 21 september.

De drie aankomende voorstellen hebben als titel ‘Resolutie ter ondersteuning van digitale valuta’s en blockchain-technologie’, de ‘Blockchain Regulatory Certainty Act’ en de ‘Safe Harbor for Taxpayers with Forked Assets Act’.

De wetgeving is gericht op de ondersteuning en ontwikkeling van blockchain-technologie, evenals de instelling van een veilig oord voor belastingbetalers met “vertakte” digitale activa.

De rekeningen zouden de federale overheid ertoe aanzetten om een “eenvoudige juridische omgeving” te bieden en boetes te beperken tegen personen die “forked” digitale activa melden totdat de Internal Revenue Service (IRS) formele richtlijnen geeft voor de juiste manier van rapporteren. Volgens Emmer, “kunnen belastingbetalers alleen aan de wet voldoen als de wet duidelijk is.” De vertegenwoordiger gaf verder commentaar op het initiatief:

“De Verenigde Staten moeten prioriteit geven aan het versnellen van de ontwikkeling van blockchain-technologie en een omgeving creëren die de Amerikaanse particuliere sector in staat stelt te leiden naar innovatie en verdere groei, daarom introduceer ik deze voorstellen”.

Bovendien heeft Emmer de functie van co-voorzitter van de “Congressional Blockchain Caucus” overgenomen, een platform voor de samenwerking tussen industrie en overheid om de implicaties van blockchain en digitale valuta te onderzoeken. Volgens de aankondiging, “gelooft de Caucus in een hands-off regelgevende benadering om deze technologie te laten evolueren op dezelfde manier als internet; op zichzelf.”

Eerder deze week riepen Amerikaanse wetgevers de IRS op om verduidelijkte en “uitgebreide” richtlijnen voor crypto-belasting op te stellen. De wetgevers bestrijden dat, hoewel de IRS proactief de belastingbetalers heeft herinnerd aan de straffen voor het niet-naleven van de richtlijnen, het nalaten om een ​​robuuster belastings-kader in te voeren “het vermogen van belastingbetalers” om aan hun verplichtingen te voldoen ernstig belemmert.

Ook deze week meldde Cointelegraph dat het Amerikaanse “National Standards Institute” blockchain- en Artificial Intelligence (AI) -kwesties zal bespreken tijdens haar volgende juridische vraagstukken en gezamenlijke ledenforum. De aanwezigen zullen zich naar verluidt concentreren op juridische en ethische kwesties en concrete toepassingen van blockchain-technologie en AI verkennen.

 

Share.