De privacy-georiënteerde cryptocurrency Verge (XVG) is het slachtoffer geworden van een hack, waarbij 35 miljoen keer XVG werd gestolen in een periode van enkele uren.

Verge tweette dat hun mining-pools onder een DDOS-aanval zaten op 21 mei en merkte op dat ze eraan werkten om het op te lossen.

XVG gaat momenteel voor 14 procent minder dan de periode van 24 uur voor het schrijven van dit artikel, handelend op ongeveer $ 0,041 volgens de gegevens van CoinMarketCap, waardoor de hack op dit moment gelijk is aan ongeveer $ 1,4 miljoen.

Verge werd begin april ook gehackt van 250.000 XVG en verloor 25 procent van zijn waarde als reactie op het nieuws. Verge-ontwikkelaars hadden de hack van april ‘opgelost’ door per ongeluk een “hard fork” in te zetten, volgens de OCminer-opmerkingen van Suprnova miningpool over Bitcointalk. Verge’s Twitter-account kwam in maart ook in het gedrang, met hackers die tweetten over een frauduleuze weggeefactie van Verge-munten in ruil voor het sturen van munten.

OCMiner, dat wees op de eerste aanval, kloeg op 22 mei opnieuw over de kwetsbaarheid van Verge op Bitcointalk, en merkte op dat “aangezien er niets echt aan de vorige aanvallen (alleen een pleister) was gedaan, de aanvallers nu eenvoudigweg twee algos gebruiken om de blockchain te gebruiken ten eigen voordeel en hierbij miljoenen verdienen”

In ander Verge-nieuws heeft de cryptocurrency vorige maand een partnerschap aangekondigd met Adult Entertainment Streaming-site Pornhub, die nu de munt accepteert als betaling voor Pornhub Premium en alle Pornhub-aankopen. De vraag die wij ons stellen is waarom een bedrijf als Pornhub niet beter zou werken met Bitcoin dat al 9 jaar operationaal is zonder enige hacks of dergelijke gebreken.

Share.