Een factor die een cryptocurrency zou kunnen maken of kraken, is de mogelijkheid om zijn FinTech-beeld te ontgroeien en realistisch economische kostuums aan te trekken. Het hangt af van de consument, die beslist om al dan niet cryptocurrencies als betaalmethode aan te nemen. Helaas zijn ze nog steeds vaag wanneer ze fiatgeld voor cryptocurrency gaan verhandelen.

Ook zijn sommige spraakmakende mensen pessimistisch over dit idee van cryptocurrencies. Een Nobelprijs-winnende econoom Robert Shiller vergeleek cryptocurrency met de Nederlandse ‘tulpenmanie’. Aan de andere kant neemt Myron Scholes, een andere Nobelprijswinnaar, deel aan de ontwikkeling van een low-volatility cryptocurrency Saga (SGA).

Dus waarom zijn cryptocurrencies nog niet mainstream?

Dit zijn de 10 redenen:

  1. Moeilijk mee te betalen.

Er zijn maar een paar plaatsen die cryptocurrency accepteren. Deze cijfers komen nergens in de buurt om crypto naar het reguliere gebruik te brengen. Het is nog steeds erg moeilijk om te betalen voor goederen en diensten op grote markten. Het ontbreken van een gemeenschappelijke plaats of een gemeenschappelijk systeem voor het uitgeven van cryptocurrency maakt invoeging veel moeilijker.

“Opdat cryptocurrencies mainstream zouden worden, moet de infrastructuur eromheen gebruiksvriendelijk en efficiënt zijn, anders kan adoptie worden beperkt tot een select technisch onderlegde doelgroep zoals het tot nu toe grotendeels was.”

  1. Verkeerd begrepen

Cryptocurrencies zijn nog steeds dat exotische fruit dat iedereen heeft gezien, maar nooit echt wist hoe het smaakt. Een gemiddelde persoon zonder onderzoek naar dit onderwerp begrijpt niet echt wat cryptocurrencies doen en wat het gebruik ervan is. We kunnen dankbaar zijn voor de blockchain-technologie die use cases kent in de geneeskunde, het transport en zelfs voedsel. De blootstelling aan deze technologie kan leiden tot meer interesse in cryptocurrencies van de gemiddelde burger.

Momenteel houden de meeste mensen nog steeds van iets tastbaars, zoals fiat of goud. Cryptocurrencies moeten nog steeds het probleem van tastbaarheid en vertrouwen aanpakken.

  1. Volatiliteit

Het verandert. Het verandert echt snel. Niemand weet welke waarde een crypto-munt in de volgende minuut zal hebben. De waarde blijft maar stijgen en dalen – de actie gaat door. Ter herinnering, we kunnen u vertellen dat Bitcoin aan het einde van vorig jaar bijna 20.000 $ waard was, en dat het begin 2018 meer dan de helft van zijn waarde heeft verloren. Gelukkig is er een bullish trend begonnen, en sommige experts beweren zelfs dat het tegen het einde van dit jaar zijn hoogste punt ooit zal overtreffen.

Hoe kan de volatiliteit worden opgelost?

De kwestie van de volatiliteit kan worden opgelost door meer mensen die cryptocurrency gebruiken. Naarmate meer mensen lid worden van de crypto-wereld, zal het minder gevoelig zijn om pieken en dalen in prijs te krijgen. Valutakoersen van cryptocurrency kunnen irrelevant worden voor de dagelijkse consument, net zoals de wisselkoersen van fiat nu zijn.

  1. Reguleringen en andere voorschriften

Elk land heeft verschillende regels voor cryptocurrencies en het wordt echt verwarrend. Dit is een van de redenen waarom crypto nog niet mainstream is geworden. Sommige landen vergelijken cryptocurrencies met fiat-geld; anderen zeggen dat het om beleggingstools gaat, en anderen plannen gewoon om ze te verbannen.

Sommige consumenten maken zich zelfs zorgen over het feit of ze een makelaarslicentie nodig hebben om hun crypto-munten aan dagelijkse hulpprogramma’s te besteden.

Gelukkig is er hoop – de voorzitters van de SEC en de CFTC hebben het Congres om regelgevingsinstrumenten voor cryptocurrencies gevraagd. De toezichthouders spelen hetzelfde spel als wij – en zij zullen elkaars succes zeker kopiëren.

  1. Illegale activiteiten

We hebben al gehoord dat Bitcoin en andere cryptocurrencies worden gebruikt door terroristen en afpersers.

“Bitcoins-gebruikers aan beide uiteinden van een transactie kunnen relatief anoniem blijven en cybercriminelen hebben manieren gevonden om hun adressen te maskeren, zodat het voor overheidsinstanties en bedrijven moeilijk kan zijn om dergelijke illegale activiteiten te traceren.”

De wereldwijde ransomware-aanval WannaCry gebruikte Bitcoin als een betaling voor het ontgrendelen van de computergegevens. Het blijft nog steeds de beste tool om iemands identiteit en transacties te verbergen.

  1. Bitconnect

Cryptocurrencies vormen een risico om mensen naar Ponzi-schema’s te lokken. Er is nog steeds veel verkeerde informatie en onbegrip over cryptocurrencies. Fraudeurs maken ook gebruik van goedgelovige en minder ervaren mensen door Ponzi-schema’s te lanceren, die ‘Gegarandeerd’ en ‘Gigantisch’ rendement binnen de kortste keren beloven.

Een van de meest bekende cryptocurrency Ponzi-schema is Bitconnect. Mensen hebben duizenden dollars geïnvesteerd in de regeling en zelfs sommige Youtubers lokten hun volgers om zich in dit “investeringsplatform” in te kopen. Uiteindelijk werd Bitconnect stilgelegd en beschuldigd van het uitvoeren van een grootschalig Ponzi-schema.

  1. Niet gereguleerd

Cryptocurrencies worden niet gereguleerd door de overheid of banken, in tegenstelling tot andere beleggingen. Wanneer u iets koopt met een creditcard en wordt opgelicht, kunt u een bank bellen voor compensatie. Een heel ander verhaal met bijvoorbeeld Bitcoin – er is geen manier om je geld terug te krijgen.

  1. Geen commodity, geen valuta

Cryptocurrencies missen duidelijkheid over hun oorsprong. Vroeger werden metalen zoals zilver en goud gebruikt als valuta. Daarna zagen we de opkomst van fiat-valuta’s die worden gedrukt door de overheid of centrale banken. Sommigen zeggen dat cryptocurrencies geen commodities worden genoemd omdat ze kunnen worden gemined (transacties verifiëren door wiskundige problemen op te lossen). Het is ook geen valuta omdat het niet wordt gecontroleerd door enige overheid en ‘democratisch’ is.

  1. Media-invloed

Social media en andere media zijn de primaire bronnen van verontwaardiging en verwarring voor de crypto-community. Het lijkt erop dat sommige media-websites worden omgekocht om artikelen te schrijven en promoten die mensen beïnvloeden om hun cryptocurrency-aandelen te verkopen. Als gevolg hiervan daalt de prijs van cryptocurrency, evenals het vertrouwen van de beleggers.

De manier waarop media naar cryptocurrency kijken als middel tot manipulatie en psychologische beïnvloeding is een van de belangrijkste redenen waarom cryptocurrency moeite heeft om reguliere adoptie te krijgen.

  1. Leercurve

Voor een persoon die snelle, eenvoudige en overzichtelijke transacties verwacht, kunnen cryptocurrencies eruitzien als een wild dier. Regelmatige fiat-transacties vereisen dat u over een bankrekening beschikt die zonder veel problemen kan worden geopend. Cryptocurrencies daarentegen hebben een hele reeks dingen nodig voordat ze kunnen beginnen. Mensen moeten leren hoe ze een digitale portemonnee moeten opzetten en hoe ze privésleutels en wachtwoorden op de juiste manier kunnen opslaan, want zonder deze is uw account waardeloos. Vervolgens moeten mensen zich registreren bij een centrale waar ze crypto kunnen kopen voor echt geld. Ten slotte hebben sommige uitwisselingen verschillende en moeilijke interfaces, dus een verkeerde klik zou kunnen betekenen dat je net 100 Bitcoin voor 10 cent hebt verkocht.

Al met al zijn de blockchain-technologie en cryptocurrencies revolutionair en kunnen ze nieuwe business- en vertrouwensmodellen bieden. Deze technologie kan voor alles worden gebruikt, van kwaliteitsborging tot handel, van audits tot supply chain management. Cryptocurrencies hebben echter meer tijd nodig om te rijpen, nieuwe beveiligingsfuncties te ontwikkelen en vertrouwen te creëren bij de gemeenschap. Mensen moeten ook ruimdenkend zijn over de hele situatie en meer willen weten over cryptocurrencies en hun use-cases.

Share.